1. Njihova čistost 

V eteričnih oljih ni sintetike, polnil, dišav, parfumov, herbicidov, pesticidov, le 100 % čisto eterično olje. 
Rastline, iz katerih dōTERRA pridobiva eterična olja rastejo na netretiranih in avtohtonih tleh, kjer jih obdelujejo ljudje, ki te rastline poznajo.

2. Ker so naravna in varna 

Odkar ne uporabljam več parfumov, sintetičnih pripravkov in ostalih dišav, sem ratala zelo občutljiva na vonj. In meni osebno je zelo všeč, da si lahko sama naredim parfumček, čistilo ali dišavo, ki bo varna in me istočasno po njej ne bo bolela glava.

3. So več, kot samo organska

dōTERRA je na trgu postavila nov standard pridobivanja eteričnih olj. Preprosto zato, ker jim ostali standardi niso zagotavljali dovolj visoko merilo pri pridobivanju eteričnih olj. Njihova znanja temeljijo na mnogih letih raziskav, z namenom, da ponudijo najčistejša olja na svetu. 

CPTG Certified Pure Therapeutic Grade® presega vse do sedaj sprejete standarde, in zahteva, da oljni ekstrakti ne vsebujejo drugih tujih materialov. Olje, ki ne uspe preizkusa, zlasti vsebnosti pesticidov in drugih škodljivih snovi, se enostavno zavrne – torej ni sekundarnega postopka odstranjevanja le –teh. Na ta način vemo, da v steklenički dobimo resnično le rastlinski ekstrakt – nič več in nič manj. Olja bodisi izpolnjujejo certifikat ali ga ne. 

Vsa eterična olja gredo čez več postopkov testiranja, prvič že takoj po destilaciji, drugič, ko pridejo v laboratorij in tretjič, ko se olja flaširajo.

4. Co-Impact Sourcing

Poleg tega, da nas Doterra  oskrbuje z eteričnimi olji najvišje kakovosti, se je obenem zavezala, da bo pozitivno vplivala tudi na življenje kmetov, predelovalcev in destilaterjev, ki prispevajo k pridobivanju eteričnih olj dōTERRA.

Z več kot 100 eteričnimi olji v svoji proizvodni liniji, dōTERRA pridobiva olja iz več kot 40 držav, od katerih jih je več kot polovica držav v razvoju. Z željo, da so kmetovalci z majhnimi količinami in pridelovalci na prikrajšanih območjih, obravnavani enakopravno, je družba dōTERRA uvedla pobudo, imenovano Co-Impact Sourcing.

Co-Impact Sourcing je pobuda, ki si prizadeva razviti dolgoročna, obojestransko koristna partnerstva dobaviteljev, hkrati pa ustvarjati trajnostna delovna mesta in zagotoviti zanesljive dohodke na nerazvitih območjih. dōTERRA se zavzema za enakopravno obravnavo svojih dobaviteljev, tako da zagotavlja plačila za časovno obdobje po poštenih cenah. 

Poleg tega dōTERRA Healing Hands Foundation® pomaga pri podpiranju razvojnih projektov v sourcing skupnosti. Projekti vključujejo šole, zdravstvene domove, izboljšane infrastrukture in sisteme čiste vode.

Več o projektu, si lahko ogledate na videu spodaj.

5. Ker je nešteto načinov uporabe

Morda ste že slišali za stavek: »tudi za to obstaja olje«, in resnično je tako. V teh malih stekleničkah, v katerih se nahaja 250 kapljic (15 ml flaška), je prav vsaka kapljica dragocena in nam lahko izboljša naše počutje.

6. Ker jaz tako pravim ☺ 

Mogoče se to sliši nekoliko samovšečno, ampak ni veliko stvari, ki me navdušijo. Moja »hiba«, da moram vedno vse raziskati in preveriti, se je v tem pogledu izkazala kot zelo dobro investicijo. Po dobrih 2 letih uporabe lahko namreč rečem, da so nam te flaške spremenile življenje, predvsem pa izboljšale njegovo kakovost.