OSVEŽUJOČA MEŠANICA – PURIFY

Ta osvežujoča mešanica združuje eterična olja citrusov in bora, ki na površinah in v zraku pustijo zračen, svež vonj. Purify, priljubljen izdelek uporabnikov znamke dōTERRA, hitro odstrani neprijetne vonjave in učinkovito očisti vaš dom. Mešanica Purify vsebuje eterično olje limone, limete in bora, ki so znani po svojih čistilnih lastnostih, za osvežitev zraka pa poskrbita vonja sibirske in avstrijske jelke. Dodatek limonske trave, čajevca in cilantra tej mešanici daje mamljivo aromo.

NAČINI UPORABE

  1. Manjše sobe (ali avto) lahko osvežite tako, da nekaj kapljic osvežujoče mešanice Purify kanete na kos vate, ki ga nato položite v zračnik.
  2. Lahko se uporablja za lajšanje težav s kožo, tako da ga vmešate v svoj tonik za obraz ali v namensko kremo.
  3. Ko perete perilo, dodajte nekaj kapljic med ciklom izpiranja in se tako znebite neprijetnih vonjav.
  4. Jaz ga najpogosteje uporabljam v toplih mesecih, kadar me kaj piči, saj zelo lepo ublaži mesto vboda in poskrbi, da se ranica razkuži.
  5. Z njim si lahko naredite tudi deodorant, ki vas bo celo leto ščitil pred neprijetnimi vonjavami.

RECEPT ZA DOMAČI DEODORANT

Ko izdelujemo domači deodorant, imamo na voljo več različnih načinov, med katerimi izberemo tistega, ki nam najbolj ustreza.

  • Deodorant v razpršilu

Potrebujemo 20 – 30 ml stekleno razpršilko, gel aloa vere, destilirano vodo in eterično olje.

V razpršilko damo aloa vero, primešamo 10 kapljic eteričnega olja in do vrha dolijemo vodo. Nato vsebino dobro premešamo in že je pripravljena na uporabo.

V kolikor vam je volj prešibek, lahko dodate še kakšno kapljico eteričnega olja. Namesto mešanice Purifay lahko uporabite tudi mešanico Balance, kombinacijo čajevca in limonske trave ali kaj drugega po vašem okusu.

  • Deodorant v Roll onu

Potrebujemo Roll on (najbolje, da ponovno uporabite embalažo že uporabljenega), aloe vero, sodo bikarbono, eterično olje po izbiri in destilirano vodo.

Postopek je precej podoben kot pri prejšnjem – torej v embalažo damo 1 žlico aloa vere, 1 žličko sode bikarbone, primešamo 10 – 15 kapljic eterilnega olja ter zalijemo z vodo.

Ker je ta deodorant nekoliko gostejši od prvega, je bolje, da se ga uporablja v roll on embalaži, da se razpršilka ne zamaši. Prav tako pa je deodorant zaradi sode bikarbone nekoliko močnejši in ni primeren za ljudi, ki jim soda bikarbona draži kožo.

  • Mazljivi deodorant

Moj najljubši deodorant pa je tale.

Kot lahko vidite na sliki, za njegovo izdelavo potrebujete kokosovo olje, karitejevo maslo, sodo bikarkono, koruzni škrob in eterično olje po izbiri.

Priprava deodoranta: V posodici počasi nad toplo kopeljo raztopiš 3 enote kokosovega olja, 2 enoti karitejevega masla, 3 enote sode bikarbone in 2 enoti koruznega škroba. Ko je masa homogena in malo ohlajena, ji primešaš približno 7-10 kapljic eteričnega olja po izbiri.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja