DOMAČA LEKARNA BREZ ZDRAVIL

Kaj imaš v svoji domači lekarni?

Pri meni se v njej, poleg obližev, najdejo homeopatske granule, eterična olja in nekaj izdelkov, ki vsebujejo eterična olja.

»Kaj pa počneš z eteričnimi olji?« je vprašanje, ki mi ga marsikdo zastavi skoraj vsak dan.

»Uporabljam jih za podporo imunskemu sistemu, proti glavobolu, za zmanjšanje stresa, proti bolečinam, za poživitev, za pomiritev, za uravnavanje hormonov, za čiščenje, proti prebavnim težavam,…«

»Kaj? A za vse to? Kaj pa počneš z njimi?«

 »Mažem si jih na pulzne točke, uporabljam jih v difuzorju, jih interno uživam,..«

»KAAAAJ? Eterična olja ješ??? Pa saj to je strupeno!!«

Marsikakšen tak pogovor se potem zaključi s popolno očaranostjo na eteričnimi olji, ki niso samo za to, da nam prostor lepo diši, ampak jih lahko uporabimo tudi v namene boljšega počutja. Ampak moramo izbrati takšna, ki so 100 % čista.

Pa se sedaj vrnimo na sam uvod. V svoji domači lekarni ne potrebujem zdravil, ker imam zdravilne rastline v majhnih flaškah. Eterična olja niso nič drugega kot organske spojine, ki jih pridobimo iz rastlin. Že rastline jih uporabljajo zato, da se ščitijo pred zunanjimi vplivi, škodljivci in boleznimi, zakaj si torej ne bi z njimi pomagali tudi mi.

Eterična olja, ki so v moji prvi bojni liniji

  1. SIVKA

Sivka je zelo vsestransko olje, ki pomirja. Uporabljam jo za lajšanje kožnih tegob, pikov, opeklin in ran, za zbijanje telesne temperature ter zvečer, ko težko zaspimo.

  • KADILNA BOSVELIJA

Kranj vseh olj, ki ima od vseh najbolj spiritualen prizvok. Uporabljam jo pri glavobolu, za lajšanje lajajočega kašlja (še posebej zvečer), za umiritev pred spanjem, pred meditacijo, v svoji kremi za hitrejše obnavljanje kože in zmanjševanje brazgotin. Prav tako si kapljico bosvelije dnevno dajem pod jezik za podporo mojemu nevrološkemu sistemu.

  • ZENGEST (prebavna mešanica)

Najboljša mešanica za odpravljanje vseh vrst prebavnih težav. Tole olje je najverjetneje najljubša mešanica moje hčerke, saj brez nje ne gre nikamor.

  • ONGUARD (mešanica za imunski sistem)

Mešanica, ki se super odnese, če zbolimo. Ker zmanjšuje število patogenov v zraku, jo lahko uporabljamo za dezinfekcijo prostorov in površin. Noro dobro se odnese tudi proti herpesu.

  • ČAJEVEC

Prva pomoč za problematično kožo, pa naj bodo to mozoljčki, prhljaj, luskavica ali kakšne druge težave. Prav tako odpravlja glivice, v primeru pojava uši v vrtcih ali šolah, pa le te ne bodo imele možnosti. Pri nas čajevec redno uporabljamo tudi pri vseh respiratornih težavah – v kombinaciji z limono.

  • LIMONA

Limona vsebuje veliko antioksidantov, ki jih naše telo potrebuje, da ohranja zdravje. Prav tako pa je limona super za dvig našega razpoloženja.

  • BALANCE (mešanica za prizemljitev)

Moja najljubša mešanica, ko gre za uravnavanje mojih čustev in mojega psihičnega počutja. S to mešanico lažje pozabim na morebitne težave, zmanjša se mi stres in zvečer lažje zaspim. Vsekakor nepogrešljiva mešanica, ko otrok pritiska na naše gumbe.

  • BAZILIKA

Eterično olje, po katerem posežemo, ko imamo vnetje ušes ali ko želimo ohraniti boljšo koncentracijo.

Ker imam doma vsaj 60 različnih eteričnih olj, res težko izberem tiste, ki jih največkrat uporabimo, ampak mislim, da sem zgoraj zajela tiste najpogostejše.

Svoja olja lahko naročiš na tej povezavi:
http://www.mydoterra.com/sarahitisp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja